Monday, May 21, 2012

SEA FOOD PIZZAAnak2 minta saya buatkan pizza, kalau buat sendiri lebih enak dan puas memakannya. Saya buat sendiri doh pizza dan sosnya. Setiap doh berbentuk bulat tu mengandungi cheese, toppingnya saya letakkan makanan sea food seperti udang, sotong, ketam dll manakala  dlm sosnya saya masak bersama2 buah tomato, daging cincang dan bahan2 perisa pizza yang lain, bawang besar kuning saya goreng hingga kekuningan dan letakkan bersama2 cili benggala tiga warna untuk menambah kecantikkan pizza, Akhirnya taburkan dgn banyak cheese mozzarella dan juga cheddar cheese, bakar, semerbak baunya, anak2 tak sabar tunggu nak makan, berbaloi buat sendiri.   


Sunday, May 20, 2012

MOIST CHOC. CAKE
Kek Chocolate Moist yg lembut dan sedap, topping dgn chocolate ganache. Saya akan cuba untuk letakkan resepi bagi setiap kueh yg telah saya buat dan terdapat dlm blog saya ini, ada resepi yg saya sendiri ikuti kelas masak dan ada juga saya salin dari blog2 masakan dan saya sememangnya ingin berkongsi masakan dan resepi dgn rakan2 yg berminat dgn masakan. Ilmu yg ada kita kongsi bersama. 
CHOC & CAPPUCCINO CHEESE CAKEKek Cheese yg ditempah untuk ibu tersayang.

PUDING KEJU


cantik kan puding ni...rasanya pun sedap.

CUP CAKES

Cup Cakes untuk Hari Guru.

KUEH DONAT

Hari ini buat kueh donat atas permintaan anak2 yg dah lama tak makan donat. Dua jenis donat saya buatkan , donat biasa disalut gula dan satu lagi donat yg saya salut dgn sambal pedas, memang sedap.

KEK RED VELVET


Kek Red Velvet yg paling ringkas hiasannya.

ROTI BAKAR


Fruit Tart, Cream Puff & Red Velvet Cupcake


tempahan fruit tart, cream puff inti pedas dan juga red velvet cupcake.